Doolhof Juweel

Doolhof Juweel

Foto en video galerij

Doolhof Juweel

Deze inlegwerk is geïnspireerd door “crop circles”, een soort motief dat overal ter wereld gevonden kan worden. Het is gemaakt met 46 cirkels dat een volledige nieuwe dimensie creëren. De cirkels zijn mobiel. Waarom? Omdat, net als met een schatkaart, het begrepen moet worden om tot het hart te komen. Het bevat geheimen dat alleen maar door de ontwerper gekend zijn. De geheimen zijn gemaakt van 4 ingelegde motieven gemaakt van edelmetalen: zilver, witte goud en diamant. Het hout werd ook zorgvuldig gekozen: esdoorn naar de klaarte van de hemel. Purperhart, licht van kleur, is een hout dat zijn nobelheid al lang heeft gekregen. Het was in de 18de eeuw gebruikt om Louis XIV-meubels te maken.  Alle juwelen zijn gemaakt om gedragen te worden. Subtiliteit: om ze vrij te maken, moeten de cirkels correct gedraaid worden!

Christian Dalimier spreekt erover...

“Inlegwerk vol geheimen” is mijn passie. Maar die geheimen moeten een betekenis hebben: de juwelen zijn vol symbolen bijvoorbeeld, de cirkel. Een cirkel is tegelijk einde en oneindig. Het wijst naar tijdloosheid, energie, fluïditeit… Concentrische cirkels symboliseren ook de verschillende niveaus van energie en bewustzijn.

Christian Dalimier

Over Christian Dalimier

Christian DALIMIER heeft zijn passie voor houtwerk 30 jaar geleden ontdekt tijdens een wandeling in de Ardennen. Opgeleid als houtwerker, schrijnwerker en meubelrestaurateur, hij heeft een zaak geopend met particulieren en antiquairs als doelpubliek. In 2001, een ontmoeting met een van de beste schrijnwerkers van het land heeft zijn conceptie van restauratie veranderd en hem het idee gegeven om zijn zaak uit te breiden. Hij heeft dan besloten om inlegwerken met verschillende materialen te maken geschikt voor vloeren en deuren. Hij is ook begonnen met de creatie van juwelen.

Meer details

Inschrijven voor onze nieuwsbrief